Puretina u bijelom umaku: Pureći odresci s pistacijem i krem-juha od luka

Dobar početak svakog obroka je juha. Ne morate uvijek uživati u tradicionalnim okusima, probajte nešto novo. Juha od luka koju ovaj tjedan predlažemo može proći i kao predjelo, nakon kojega slijedi lagana puretina. Dobar tek, dobri ljudi!

Puretina u umaku od vrhnja i pistacija

Sastojci:
350 g purećih prsa
25 g pistacija
200 ml vrhnja za kuhanje

brašno
sol i papar
žlica maslaca
malo maslinovog ulja

Priprema:

Od purećih prsa napravite tanke odreske, posolite ih i malo popaprite.

Na tavi otopite maslac i dodajte malo maslinovog ulja, te na laganoj vatri popržite odreske samo s jedne strane, koju ste prethodno stavili u brašno.

Kada meso dobije lijepu crvenkastu boju, okrenite na drugu stranu i kratko zapecite.

Izvadite meso i na ulju prepržite sitno nasjeckane pistacije, dodajte meso i ispecite ga do kraja. Stavite vrhnje za kuhanje prokuhajte te dodajte papra po želji.

Krem-juha od luka

Savijača punjena sirom i bučom

Povratak na Net.hr