Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pureća prsa u marinadi od naranče s orasima

Jednostavno i ukusno jelo koje možete poslužiti uz salatu i pire krumpir, rižu ili kuhano tijesto. Umak koji ćete dobiti kuhanjem laganiji je od klasičnog umaka od vrhnja, a dodatak oraha, otkrit će vam pun, slatkasti okus.

Sastojci:

1 kg purećih prsa
3 režnja češnjaka
2 luka
1 žličica mažurana

1 žličica kumina
1 lovorov list
1 kisela naranča
120 ml ulja

1 dcl bijelog vina
vlasac
2 cijela oraha
sol, papar

Opis:

Usitniti češnjak i pomiješati s mažuranom, kuminom i lovorovim listom, pa dodati naranče.

Prsa oprati, popapriti i posoliti, poslagati u posudu i preliti marinadom.

Luka narezati na kolutiće i njime prekriti puretinu, pa sve ostaviti da odstoji barem 2 sata u hladnjaku.

Prsa peći na ulju dok ne dobiju zlatnu boju, a nakon toga dodati marinadu, smanjiti temperaturu pirjanja, poklopiti i pustiti uz povremeno okretanje mesa da se malo zgusne, cca 25 minuta.

Vlasac i usitnjene orahe pospite po mesu i poslužite.

Povratak na Net.hr