Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

DA ILI NE?

POTVRDILA ZNANOST: Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine, i dakako, pogrešno je kuhate cijeli život

Novi dan, nova informacija da nešto pogrešno radite cijelog života. Ovaj put glavni je akter – tjestenina.

Na većini stolova diljem Hrvatske barem se jednom tjedno nađe tjestenina. Svatko ima svoj omiljeni umak s kojim je voli jesti, ali samo tjesteninu većina kuha vrlo slično – u kipućoj vodi s dodatkom soli i malo ulja kako se tjestenina ne bi lijepila.

No, Američko društvo za kemiju na svom je YouTube kanalu savjetovalo da se u vodu nipošto ne dodaje ulje.

CIJELO VRIJEME JE KRIVO PRIPREMATE: Anthony Bourdain otkrio svoju tajnu savršene kajgane

Tvrde da većina tog ulja ionako nestane kad se tjestenina procijedi te da i ono malo što je ostalo ne može zaustaviti lijepljenje tjestenine.

I poznati kuhari su podijeljeni u mišljenjima po pitanju dodavanja ulja, ali prema mini anketi provedenoj unutar naše redakciji, čini se kako Hrvati ipak dodaju ulje.

Američki kemičari upozoravaju i na najveći zločin spram tjestenine koji možete počiniti – ispiranje pod vodom. Kuhanjem u vodi oslobađa se škrob te tjestenina postaje ljepljiva zbog čega zadržava okus i umak se lakše prima na nju.

Povratak na Net.hr