Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pita od jagoda s rabarbarom

Jedna od najkreativnijih stvari koje možete napraviti s jagodama jest kombinirati ih s rabarbarom (trajno gomoljasto povrće od kojeg upotrebljavamo isključivo lisne peteljke), a ova je kombinacija jedna od omiljenih s jako dobrim razlogom – nevjerojatno je ukusna.

Priprema:
U velikoj zdjeli izmiješajte jagode, rabarbaru, šećer, sok od limuna te limunovu koricu, pa pustite da smjesa odstoji 20 minuta.

U smjesu umiješajte gustin i kardamom te sve još jednom dobro promiješajte prije nego smjesu stavite na tijesto kojim ste prethodno obložili posudu u kojoj ćete peći ovu pitu.

Kada ste spravljenu mješavinu stavili u tijestom iznutra obloženu posudu, sve skupa ‘poklopite’ drugim komadom tijesta, stisnite krajeve tako da se tijesto, odnosno pita, ‘zatvori’ sa svih strana, na na samom njezinom vrhu nožem napravite nekoliko zarezotina.

Pomiješajte bjelanjak s vodom i takvu mješavinu četkicom nanesite na površinu pite. Pecite je deset minuta u zagrijanoj pećnici na 205°C, smanjite temperaturu na 177°C i pecite oko trideset minuta, dok na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

Povratak na Net.hr