Pita od jagoda s rabarbarom

17.2.2012.
12:24
VOYO logo

Priprema: U velikoj zdjeli izmiješajte jagode, rabarbaru, šećer, sok od limuna te limunovu koricu, pa pustite da smjesa odstoji 20 minuta.

U smjesu umiješajte gustin i kardamom te sve još jednom dobro promiješajte prije nego smjesu stavite na tijesto kojim ste prethodno obložili posudu u kojoj ćete peći ovu pitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste spravljenu mješavinu stavili u tijestom iznutra obloženu posudu, sve skupa 'poklopite' drugim komadom tijesta, stisnite krajeve tako da se tijesto, odnosno pita, 'zatvori' sa svih strana, na na samom njezinom vrhu nožem napravite nekoliko zarezotina.

Pomiješajte bjelanjak s vodom i takvu mješavinu četkicom nanesite na površinu pite. Pecite je deset minuta u zagrijanoj pećnici na 205°C, smanjite temperaturu na 177°C i pecite oko trideset minuta, dok na vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo