Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pečene teleće rolice s mrkvom i slaninom

Teletina je zbog većeg udjela visokokvalitetnih proteina uz manji udio masti cijenjeno meso koje možete pripremati na bezbroj načina. Ovaj put predlažemo pripremu uz dodatak žalfije, mrkve, paprike i suhe slanine, koja će joj dati poseban ‘šmek’.

Sastojci:
500 g teletine za odreske
100 g suhe slanine

3 mrkve
2 paprike
30 g brašna
4 žlice maslinova ulja

listovi žalfije

Priprema:

Meso izrežite na tanke odreske, istucite batom i posolite.

Na svaki odrezak složite listić žalfije, slaninu, papriku i mrkvu izrezane na rezance. Odreske zarolajte, pričvrstite čačkalicama, uvaljajte u brašno i pržite poklopljene na umjerenoj vatri.

Izvadite ih čim omekšaju, a u masnoću dodajte nekoliko žlica vode. Kad zavri prelijte po odrescima.

Poslužite uz restani ili kuhani krumpir, koji ste prelili rastopljenim maslacem s bosiljkom.

Povratak na Net.hr