Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pečene paprike punjene sirom

Pravo ljetno osvježenje koje će zasititi i one najgladnije. Možete poslužiti kao predjelo, a izvrsno pristaje kao prilog uz pečeno meso. Kod pripreme, sir birajte po izboru ali ne zaboravite, što je pikantniji to će zalogaji biti ukusniji.

Sastojci:

pečene ili svježe paprike
100 g svježeg polumasnog sira
kiselo vrhnje
3 češnja češnjaka
1 vezica peršina
sol i papar
1 krastavac
maslinovo ulje

Priprema:

Svježe paprike očistite i ispecite.

Krastavac očistiti i izrezati na tanke kolutiće, posoliti i ostaviti da pusti višak vode. Umutiti sir i vrhnje, dodati ocijeđene krastavce, usitnjeni češnjak i peršin, popapriti te sve dobro promiješati.

Svaku papriku punite sirom i vrhnjem pa poslažite u plitku posudu. Stavite ih u pećnicu te kratko zagrijte, prelijte s malo maslinova ulja, pospite peršinom i poslužite.

Povratak na Net.hr