Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pečene masline u tijestu na kuhanoj blitvi

Stoljećima su već cijenjene u kulinarstvu, ali i u medicini. U njihovom okusu uživa se uz vino, sireve ili, pak, uz pršut. Dodaju se tjesteninama, mesu, ribi i morskim plodovima, a osim marinirane u ulju, prazne ili punjene, mogu se jesti pohane i pečene.

Sastojci:

1 šalica naribanog sira

2 žlice maslaca, na sobnoj temperaturi
1/2 šalice brašna
malo cayenne papra
24 punjene zelene masline
slatka paprika

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a za to vrijeme u zdjeli izmiješajte sir, maslac, brašno i cayenne papar.

Zagrabite jednu žlicu i oblijepite oko masline, zarolajte. Ponovite s ostale 23 masline. Postavite na kalup za pečenje. Pospite slatkom paprikom. Pecite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Poslužite tople kao predjelo uz kuhanu blitvu začinjenu maslinovim uljem i češnjakom.

Povratak na Net.hr