Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pastrva u umaku od senfa

Da biste jeli nešto posebno slobodne dane ipak ne trebate provesti prikovani u kuhinji. Jednostavan ali poseban recept za pripremu pastrve neće vam uzeti previše vremena, a rezultat će biti zaista odličan. Kao prilog poslužite jednostavnu zelenu salatu.

Priprema

Pastrve očistiti, natrljati solju i češnjakom, uvaljati u brašno i pržiti u tavi s uljem.

Za umak od senfa sve sastojke (maslac, senf, žumanjke, juhu i malo soli) staviti u posudu i tući na vatri dok ne postane svilenkasto (dok se jaja termički ne obrade).

Kad smjesa postane svilena, polagano, kap po kap, dodavati sok od jednog limuna.

Servirati s prženom pastrvom.

Recept preuzet s:http://www.recepti.hr/

Povratak na Net.hr