banner

JEDAN TAJNI SASTOJAK

OVAJ RECEPT ZA PEČENI KRUMPIR IZAZIVA OVISNOST: Neobičan trik nutricionistice za još veću hrskavost dijeli se kao lud

Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednoga novog sastojka

Pečeni krumpir najfiniji je kada dobijete sočnu i meku unutrašnjost te hrskavost izvana. No, to baš nije lako postići. Ova nutricionistica otkrila je svoj trik s jednim dodatnim sastojkom i njezin recept sada dijele svi.

Laura Ford iz Melbournea u Australiji na društvenim je mrežama podijelila genijalan trik kako napraviti hrskav i ukusan pečeni krumpir uz pomoć jednoga neobičnog sastojka – meda, prenosi Daily Mail.

“Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je nutricionistica u svojoj objavi na Instagramu i otkrila cijeli recept.

TRIKOVI PROFESIONALNIH KUHARA ZA SAVRŠEN PIRE KRUMPIR: Neke sastojke sigurno već koristite, ali neki bi vas mogli šokirati

KUHARICA IZNENADILA SAVJETOM: ‘Ova jela nikad ne naručujte u restoranu!’ Kad vidite razlog, sve će vam biti jasno

Sastojci:

2 kg crvenog krumpira

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

višenamjenski začin

sol i papar

1 – 2 žlice meda (Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru)

Priprema:

Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir te ga kuhajte između četiri i pet minuta dok ne omekša, ali ne mora biti potpuno gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.  Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na dvije minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

Povratak na Net.hr