Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

ZAR TOLIKO???

NE ZNATE NI TIJESTO SKUHATI: Ne kažemo to mi, poznati chef tvrdi da radite čak pet kardinalnih pogrešaka

Nije fora samo baciti tijesto u vodu i čekati da se skuha

Tjesteninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. No, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate? Australski chef Dario Manca k’o iz rukava je pobrojao čak pet pogrešaka koje ljudi rade kuhajući tjesteninu u kućnoj radinosti.

MAJSTOR KUHINJE OTKRIVA TAJNU SAVRŠENE TJESTENINE: Nakon ovoga više nikad nećete bacati vodu u kojoj se kuhala

  • stavljanje umaka na tjesteninu – treba upravo obrnuto; kada se tijesto skuha, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.
  • prekuhavanje tjestenine – najčešća pogreška; treba je izvaditi dvije minute prije preporučenog vremena kuhanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u umaku.
  • stavljanje slanine u carbonaru – ono što vidite u carbonari iz restorana nije špek, već talijansko meso guancinale.
  • kušanje na samom kraju – chefovi cijelo vrijeme probavaju tjesteninu kako bi okus bio optimalan na kraju.
  • nesoljenje vode na vrijeme – najbolje je posoliti vodu prije dodavanja tjestenine, a ne tijekom kuhanja.

Povratak na Net.hr