Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

NISTE NI SVJESNI

NE VOLITE STARI KRUH, PA ZAŠTO ONDA RADITE OVO? Grozna pogreška zbog koje se svježa štruca prebrzo suši

Najbolje je rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, da stavite kruh u zamrzivač

Mnogi ljudi kruh ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za kruh ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnatoj ili plastičnoj vrećici. To je pogreška zbog koje se on brzo osuši i upljesnivi.

Vrećica će polako, ali sigurno osušiti kruh, a sobna temperatura idealna je za razvoj bakterija i gljivica. Plus ako štrucu ostavljate u kuhinji na mjestima na kojima može doći u kontakt s vodom, pokvarit će se još brže.

MAMIN TRIK ZA SVJEŽINU VOĆA I POVRĆA: Više ne morate bacati hranu, ove dvije stvari znatno usporavaju kvarenje

Dva savjeta za uvijek svjež kruh

Najbolje je rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, da stavite kruh u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati svježu štrucu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zamrznuti kruh, stavite ga u aluminijsku foliju i zagrijte u pećnici.

2. Ako želite svjež kruh za ujutro, izvadite ga prije spavanja i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će okus biti kao da ste ga tek kupili u pekarnici.

Povratak na Net.hr