NE, RIŽA SE TAKO NE KUHA: / Griješite u koracima i zato vam se lijepi. Ovaj redoslijed dobro zapamtite!

Image
Foto: Shutterstock

Mislite da ju je dovoljno ubaciti u lonac vode i pustiti da na vatri omekša? Kakva zabluda!

30.8.2019.
16:40
Shutterstock
VOYO logo

Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.

Image
STRUČNJACI PREKLINJU - NE RADITE OVO PILETINI! /

Grozna pogreška u pripremi zbog koje riskirate zdravlje

Image
STRUČNJACI PREKLINJU - NE RADITE OVO PILETINI! /

Grozna pogreška u pripremi zbog koje riskirate zdravlje

Prepržiti pa tek onda zakuhati

Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo