Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

SVE ŠTO TREBATE ZNATI

NA OVIM TRIKOVIMA ĆE VAM POZAVIDJETI I ISKUSNIJI KUHARI: Riba, meso, rižoto, tjestenina – pripremite ih kao profić

Unaprijedite svoje vještine u kuhinji i iznenadite najmilije

Želite li kuhati kao profesionalac, ali vam nedostaje prakse, dobro je poslušati savjete stručnjaka. Nedavno je Good Food podijelio neke isprobane i testirane kuhinjske trikove vrhunskih kuhara.

Hrskava riblja koža

Tajna je u tome da ribu pustite da se dobro osuši prije kuhanja. Filetirane odreske stavite na kuhinjski ubrus s kožom prema dolje i pustite da se u hladnjaku suše oko dva sata. Zatim ih okrenite na drugu stranu i ostavite još sat vremena. U tavu ulijte maslinovo ulje tek toliko da prekrije dno i zagrijte, ali ne čekajte da se počne dimiti. Ribu začinite po želji i položite je u tavu s kožom prema dolje lagano pritiskajući da se ne okreće. Kada požuti, smanjite vatru i nakon jedne do dvije minute ribu okrenite na drugu stranu. Držite još minutu do dvije pa je ponovno okrenite s kožom prema dolje. U tavu dodajte malo maslaca, a dio premažite po ribljoj koži.

Stop ljepljivom rižotu

Rižoto se ne smatra kompliciranim jelom jer se sastoji od dvaju glavnih sastojaka – riže i mesa. Ipak, mnogi rade jednu pogrešku zbog koje rižoto bude ljepljiv i kašast. Dakle, kada dodate meso u rižu, nemojte stalno miješati, nego poklopite i pustite da se samo kuha.

PONEKAD JE ZA KUHANJE DOVOLJNA – PLASTIČNA BOCA: Ni ne slutite koliko vam može pomoći, ovi trikovi će vas raspametiti

Sočan odrezak

Kuhari se slažu da odrezak najprije treba odstajati na sobnoj temperaturi, a tek onda dodavati začine. Odrezak pecite na jakoj vatri jer će se na laganoj kuhati, a želite da bude hrskav i karameliziran. Nemojte ga prečesto okretati jer meso ispušta svoje sokove. Otprilike polovinu vremena nemojte ga uopće dirati.

Brža priprema tjestenine

Ako vam se žuri, zaboravite na lonac i čekanje da voda zavrije. Tjesteninu možete kuhati i u tavi tako da je prekrijete hladnom vodom i jednostavno odvinete vatru do kraja. Ne samo da će se tako brže skuhati, nego se zbog hladne vode neće ni lijepiti.

 

Povratak na Net.hr