Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Milanski kotleti s graškom i pancetom

Za razliku od bečkog odreska s kojeg je uklonjena kost, Cotoletta alla Milanese od svoje se nije odvojio. Bečani svoju šniclu uvaljaju u brašno i krušne mrvice, no u Milanu su krušne mrvice sasvim dovoljne. I na koncu, dok se u Beču peče u masti, u Milanu koriste maslac.

Upute:

1. Uklonite masnoću s teletine. Posolite, umočite u jaja, a zatim prekrijte krušnim mrvicama.

2. Istopite maslac u tavi dovoljno velikoj da u nju stavite sva 4 kotleta. Čim se maslac lagano zagrije, ubacite kotlete. Ispecite s obje strane i poslužite posute peršinom. (Poslužite i uz kriške limuna ako želite)

3. Pustite da posoljena voda prokuha, pa kuhajte grašak 15 do 30 minuta. Izlijte vodu i osušite grašak. (Počnite kuhati prije nego počnete obradu teletine)

4. Na laganoj vatri, na tavi istopite maslac, dodajte pancetu i pecite dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Dodajte grašak te pecite još 5 minuta povremeno miješajući. Prebacite na topli tanjur aranžirajući uz gotovi odrezak.

Povratak na Net.hr