BURNE REAKCIJE

LJUBITELJI NUTELLE BIJESNI: Kompanija tajno izmijenila recept za najslavniji čokoladni namaz na svijetu

Ljubitelji najpoznatijeg čokoladnog namaza na svijetu, Nutelle, bijesni su na talijansku kompaniju koja je nedavno priznala kako je promijenila recept.

Nutella po novome sadrži 8,7 posto obranog mlijeka, u odnosu na 7,5 koliko je sadržavala prije, a to je rezultiralo i nešto svjetlijom nijansom možda najpoznatijeg proizvoda talijanske kompanije Ferrero, navodi The Daily Mail.

Na društvenim mrežama brojni su se ljubitelji Nutelle obrušili na spomenutu kompaniju koja se na promjenu formule odlučila nakon izvješća njemačke grupe potrošača.

Upravo je njihov Hamburški centar za zaštitu potrošača na svojoj Facebook stranici objavio djelomično izmijenjenu formulu, no iz Ferrera naglašavaju kako su “kvaliteta i druge karakteristike” slavnog namaza ostali isti.

Međutim, s obzirom na svjetliju boju “nove” Nutelle, mnogi ističu da su se na povećanje obranog mlijeka u kompaniji odlučili kako bi uštedili na kakau, koji je ipak skuplji.

Navodno se osim, mlijeka u prahu,  povećala i količina šećera i to sa 55,9 na 56,3 posto. Mađarska agencija za sigurnost hrane optužila je pak Ferrero da se u zemljama srednje Europe prodaje manje kvalitetan i kremast proizvod nego primjerice u Austriji.

Na ovo je reagirala i Europska komisija koja je potvrdila kako će dati čak milijun eura zemljama članicama da poboljšaju kvalitetu testiranja kako bi otkrili jesu li proizvodi doista manje kvalitetni u pojedinim zemljama.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr