Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Lazanje s mesom

Lazanje su jedno od najpopularnijih jela s tjesteninom, a osim osnovnih sastojaka – bešamela, mljevenog mesa i tjestenine – podložno je i raznim varijacijama. U njega možete dodati i raznorazno povrće, gljive ili sir. Prije nego počnete s eksperimentiranjem, usavršite ovaj osnovni recept. U slast!

Priprema

U prikladnoj posudi na vruće ulje dodati nasjeckani crveni luk i češnjak. Pržiti sve dok luk ne dobije zlatnu boju.

Dodati mljeveno meso, koncentrat od rajčice, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dcl vode – dobro izmješati. Kad prokuha smanjiti temperaturu štednjaka. Umak pirjati 50-ak minuta povremeno mješajući (po potrebi dodavati vodu).

Kad je umak gotov slagati lazanje. Na dnu posude staviti umaka tek toliko da prekrije dno, a zatim prekriti sa 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodati tijesto za lazanje. Tako još dva puta. Na vrh staviti još malo umaka i dodati bešamel.

Tako složene lazanje peći 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.

tjedni-menu.com

Povratak na Net.hr