Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pinca / sirnica

Sirnica, pinca ili uskrsna pogača tradicionalan je uskrsni kruh koji se nosi na blagoslov ili poklanja gostima kao znak dobrih želja. Pokušajte je pripremiti po našem receptu u kojem smo joj dodali malo ružine rakije. Sastojci su za tri srednje velike pince.

Priprema: U mlako mlijeko dodajte žlicu šećera, pa u njemu otopite kvasac. Ulijte ga u sredinu koju ste načinili u posudi u koju ste prosijali brašno. Kad naraste, dodajte ostatak mlakog mlijeka, lagano razmućene žumanjke, otopljen maslac, šećer, limunovu koricu i rakiju ruže, pa zamijesite čvrsto tijesto glatke površine.

Ostavite da se diže nekoliko sati (najbolje preko noći). Dignuto tijesto premijesite, pa podijelite u tri dijela, formirajte kugle, stavite na pleh, prekrivenim papirom za pečenje i ostavite da ponovo naraste. 

Pećnicu ugrijte na najveću temperaturu, ali nakon što stavite pince u pećnicu, temperaturu smanjite na 180°C. 

Dignute pince zarežite na trećine, premažite žumanjkom i pospite krupno izmrvljenim kockama šećera, pa pecite 30-tak minuta na 180°C. 

Recept pripremila:
Tadeja Bjažević/do!ts magazin/doubleTkitchen

Povratak na Net.hr