Pečena janjeća koljenica s krumpirom

Tradicionalni uskršnji ručak uvijek je obilan, a dok su neki krajevi vjerni peradi, neki bijeloj ribi, na dobrom dijelu trpeza zamirišat će pečena janjetina. Predlažemo vam ovu mesnu poslasticu, serviranu u krumpirom boulangère.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Krumpir narežite na listiće (najjednostavnije ćete to učiniti ribežom). Posložite krumpir s lukom u veći pladanj za pečenje, začinite ga paprom i solju. Krumpir prelijte jednom žlicom maslinovog ulja i dodajte maslac u malim kockama. Prelijte janjećom juhom i mlijekom. Odložite.

Nožem napravite male zareze po janjetini. U svaki umetnite komadić ružmarina, režanj češnjaka i komadić fileta inćuna.

Prelijte maslinovo ulje preko mesa i dobro ga začinite. Stavite meso izravno na rešetku u zagrijanoj pećnici. Pladanj s krumpirom stavite točno ispod pečenke, tako da sokovi od pečenja padaju na krumpir. Tako pecite oko 10 minuta, a potom smanjite temperaturu u pećnici na 180 stupnjeva i pecite još 50 minuta.

Kada je janjetina pečenja, izvadite je iz pećnice i pustite da se ohladi 10 minuta prije nego je narežete. U međuvremenu pojačajte temperaturu pećnice i pecite još 10 minuta, kako bi postao hrskav. Ukrasite svježim ružmarinom i poslužite.

Povratak na Net.hr