PONIŠTAVATE UČINAK

ISPIRETE LI POSUĐE PRIJE STAVLJANJA U PERILICU? Pa, možda vam to i nije najbolje rješenje, a evo i zašto

Razmislite o količini vode koju potrošite prethodnim ispiranjem

Danas brojna kućanstva imaju perilicu posuđa i svi koji je koriste, slažu se da je veliki spas jer štedi trud i vrijeme. No, što ako slaganje prljavog posuđa u nju može trajati još kraće nego dosad? Vjerovali ili ne, u tome i jest poanta.

Ako prije stavljanja u perilicu ispirete tanjure i lonce, gubite vrijeme i radite protuučinak. Tablete za perilicu sadržavaju enzime koji se hvataju za čestice hrane te se ondje razgrađuju i uništavaju prljavštinu. Ako prije stavljanja u perilicu isperete posuđe, enzimi se nemaju za što uhvatiti i jednostavno propadnu.

POSUĐE VAM IZ PERILICE IZLAZI PRLJAVO? Četiri pravila za slaganje i užasna pogreška s tabletom koju svi rade

SLAŽETE LI PRAVILNO POSUĐE U PERILICU? Stručnjak pokazao foru s priborom za jelo koja mijenja sve

 

Uklonite samo velike i krute komade

Razmislite o toj vodi koju potrošite prethodnim ispiranjem. Možete na godinu uštedjeti najmanje 22.700 litara vode. Naravno da je potrebno s posuđa odstraniti velike količine hrane prije stavljanja u perilicu, dok sve one mrlje koje ispirete može i treba riješiti tableta, piše The Spruce.

Također, ne ostavljajte posuđe da dugo stoji u perilici prije nego što pokrenete program pranja. Ako perilica nije puna, možete pokrenuti program ispiranja, koji će vam također uštedjeti vrijeme i novac.

Povratak na Net.hr