ŠTEDE VRIJEME

INOVATIVNI KUHINJSKI TRIKOVI ZA BRŽU PRIPREMU JELA: Stvoreni baš za one koji ne vole dugo stajati za štednjakom

Skuhajte tjesteninu za samo jednu minutu, ogulite krumpir bez po muke…

Tko ne bi volio više vremena provoditi u aktivnostima koje ga vesele umjesto beskrajnog stajanja za štednjakom?! Ne trebate biti profesionalni chef da biste brzo spremili zdrav i ukusan obrok, samo trebate znati određene trikove. Uz ovih osam, proces kuhanja trajat će znatno kraće.

Tjestenina gotova za minutu

Stavite tjesteninu u vodu i ostavite da se namače tijekom noći. Nakon toga ćete je skuhati nevjerojatno brzo sljedeći dan (navodno za svega 60 sekundi).


Dvostruko brže pirjanje

Dodajte pola žlice ili cijelu sode bikarbone u luk kad on polako počne poprimati smećkastu boju. Nakon toga će se karamelizirati u tren oka i neće zagorjeti.

Ribanje sira

Problem je s ribanjem parmezana ili nekog drugog tvrdog sira u tome što ga prije toga držite u hladnjaku, zbog čega je cijeli postupak prilično težak i spor. Izvadite sir na sobnu temperaturu nešto prije ribanja i ići će puno brže.

Rezanje mesa

Meso prije obrade zamrznite. Mnogo će lakše nakon toga nož prolaziti kroz njega, a trebat će mu i manje vremena za kuhanje.

BIZARNI TRIKOVI U KUHINJI KOJI ZAPRAVO PALE: Od guljenja grejpa i kuhanih jaja do pripreme špageta u mikrovalnoj

Ostatci od ručka

Puretini ili svinjetini treba zaista dugo da se skuha, ali odlično je spremiti takvo nešto za obiteljska okupljanja. Izdvojite malo više vremena jednom, a onda od ostataka možete još danima pripremati sendviče, slaate i snackove.

Otapanje maslaca

Narežite kocku maslaca na manje komadiće, rastopit će se puno brže. Možete ga i postaviti pored upaljenog ringa na štednjaku dok kuhate nešto drugo.

Guljenje krumpira

Kuhajte krumpir s ljuskom oko pola sata, a zatim ga stavite u hladnu vodu. Nakon samo 30 sekundi moći ćete ga guliti golim rukama. Ljuska će se skidati bez napora zbog temperaturnog šoka kojemu ste krumpir podvrgnuli. Drugi je način držanje krumpira u slanoj vodi 15 – 20 minuta.

Kuhanje povrća

Koristite gaziranu umjesto vodu iz slavine. Bikarbonat u mineralnoj vodi razbija biljnu celulozu i ubrzava proces kuhanja. Također će učiniti povrće mekšim, a boje će ostati postojane.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr