Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

NE MOŽETE JE NE VOLJETI

DANAS JE SVJETSKI DAN NUTELLE, EVO JEDAN HIT RECEPT: Sastojci su dobitna kombinacija, a priprema toliko jednostavna da vam ne treba ni pećnica

Recepata za ovu omiljenu slasticu ima bezbroj, a isto toliko je i varijacija na temu. Cheesecake je sam po sebi jednostavan za pripremu jer ne zahtijeva pečenje, a ovaj s Nutellom apsolutni je hit današnjice.

Volite li više cheesecake ili Nutellu? Ovo je pitanje možda jedno od najtežih kada na njega odgovara želudac željan slatkog. Ova dva “slatka grijeha” sada možete spojiti u jedno i uživati u beskrajnom zadovoljstvu te pravoj rapsodiji okusa. Recept blogerice Jelene Markote već prije par godina je postao pravi kulinarski hit. Isprobajte ga i vi!

Sastojci (za kalup promjera 16 cm)

Za bazu:

150 g Oreo keksa

40 g Nutelle

40 g rastopljenog maslaca

30 g tostiranih lješnjaka

Za punjenje:

2 jaja

50 g šećera

250 g mascarponea

60 g krem sira

5 g želatine

80 g Nutelle

40 g tamne čokolade

2 dl šlaga

Čokoladna jaja za dekoraciju

Priprema

1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te podignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.

2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja stavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 minuta kuhajući ih na taj način. Maknemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.

3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka, umiješamo i polovicu šlaga.

4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.

5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo pet minuta u zamrzivač da se malo stisne kako bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje nekoliko sati ili preko noći.

6. Ukrasimo po želji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr