Makedonska poslastica - 'gravče na tavče'

Ako ste ljubitelji malo ljuće i pikantnije hrane, pravi izbor za vas je čuveno makedonsko jelo - zapečeni grah.

15.6.2012.
11:15
VOYO logo

Priprema:

Grah namočiti u zasoljenu vodu te ga ostaviti da se namače u hladnjaku odnosno na nižoj temperaturi. Nakon toga vodu baciti, a grah isprati pa ga staviti u lonac s vrućom vodom i kuhati 2,dva i pol do tri sata na laganoj temperaturi. Umjesto ovako kuhanog graha, može se upotrijebiti i grah iz konzerve. Suha rebra narezana na kocke skuhati, a 'juhu' od suhog mesa sačuvati za kasnije. Na ulju zastakliti na kockice narezani luk i malo podliti s juhom u kojoj su se kuhala rebarca pa pirjati na laganoj vatri petnaestak minuta. Dodati na kockice narezanu rog papriku, sitno nasjeckani češnjak, feferon i rajčicu. Sve zajedno pirjati još desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodati sitno narezani peršin i brašno, posoliti i popapriti pa podliti s otprilike 3 dcl juhe i kuhajte desetak minuta nakon što zavrije pa dodati kuhani grah. Sve preselite u glinenu posudu za pečenje (može i keramička, a ako nemate ništa od toga, onda u obični pleh). Dodati još preostale juhe od suhog mesa i nepokriveno zapeći u pećnici na 200°C otprilike 45 minuta. Izvaditi iz pećnice i poslužiti.

recepti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo