OVO MIJENJA SVE

FARMER ŠOKIRAO MILIJUNE: ‘Cijeli život pogrešno spremate jaja u frižider!’; Okrećemo ih na krivu stranu?!

Jaje ima šiljasti i tupi kraj, a taj tupi kraj zapravo ima nešto što se naziva zračnom stanicom i zato je ključno da ona stoji okrenuta prema dolje

U današnje vrijeme čini se da postoje spasonosni trikovi za sve – ali upravo smo saznali da jaja zapravo cijeli život skladištimo na pogrešan način. To tvrdi Noah Young, koji zajedno s obitelji posjeduje i vodi farmu Shiloh u Nebraski.

U svom videu na TikToku mladi je farmer otkrio najbolji način za čuvanje jaja. On tvrdi da bi “šiljasti” dio jaja zapravo trebao biti postavljen prema dolje, što je baš suprotno od onoga što nam nalaže zdrava logika – da širi dio ide na dno, a uži ostaje gore.

NOVA STUDIJA UZROKOVALA VELIKU PANIKU: ‘Samo pola jajeta na dan povećava rizik od smrti za 7%!’ Evo što kaže nutricionistica

@theshilohfarm

You’re doing it wrong. #egg #eggs #chicken #chickens #tip #wow #cool #lol #fyp #foryou #foryoupage #shilohfarm #fact #facts #pets #animals #tips #food

♬ Acoustic Guitar Stroll – Dow Brain

Jaja će dulje ostati svježa

“Jaje ima šiljasti i tupi kraj, a taj tupi kraj zapravo ima nešto što se naziva zračnom stanicom. Ona djeluje kao odbojnik, držeći bakterije, poput salmonele, dalje od žumanjka. Ako svoja jaja pohranjujete s tupom stranom prema dolje, ta će se zračna stanica s vremenom početi podizati te približavati bakterije žumanjku. Kada ih držite sa šiljastom stranom prema dolje, jaja dulje ostaju svježa”, objasnio je.

MAJIN VODIČ ZA UŠTEDU PRAVI JE HIT: ‘Postoji trik s akcijama trgovačkih centara, uz njega štedim 2000 kn mjesečno’

Noina objava brzo je postala viralna s više od dva milijuna pregleda te 150.000 lajkova, a mnogi su ostali iznenađeni ovom informacijom, priznajući kako su na TikToku naučili više korisnih stvari nego u stvarnom životu, prenosi Mirror.

“Sjajna ideja”, “Odličan savjet, hvala”, “Ostala sam bez teksta”, “Evo, odmah idem svoja jaja okrenuti u hladnjaku”, “Cijeli moj život bio je laž”, samo su neki od komentara oduševljenih korisnika TikToka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr