Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Enchilade s piletinom i grahom

Koliko vam se puta dogodilo da ste se zaželjeli tortilja? No, onda ste morali rezervirati mjesto u prepunom meksičkom restoranu ili prijeći gotovo cijeli grad da biste ih pronašli.

Zbog toga smo odlučili naučiti vas pripremati tortilje u vlastitom domu i aranžmanu. Po, naravno, mnogo manjoj cijeni.

Priprema (za četiri osobe):

Pećnicu zagrijte na 200°C. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje na tavi, pa svaki komad piletine pecite četiri minute sa svake strane ili dok nije dovoljno pečeno, pa ih ostavite po strani deset minuta da ‘odmore’. Zagrijte tortilje prema uputstvima na pakiranju.

Grah iz konzerve istresite u posudu koja može ići u mikrovalnu pećnicu, pa ga u mikrovalnoj na medium postavkama (50 % jačine) grijte dvije minute dok ne postane vruć.

Piletinu nasjeckajte na male komadiće. Jednu veliku žlicu graha stavite u svaku tortilju, a preko graha stavite malo piletine i završite s naribanim sirom. Smotajte tortilju tako da se ne može raspasti, pa ju posložite u posudu za pečenje s prethodno postavljenim masnim papirom.

Po sredini naslaganih enchilada polijte pasiranu rajčicu, pa sve ‘začinite’ s preostalim naribanim sirom. Pecite ih 18 do 20 minuta ili dok su propisno ispečene. Poslužite s avokadom, kiselim vrhnjem i zelenom salatom.

Povratak na Net.hr