Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Crni rižoto od sipe

Poznati morski glavonožac u kuhinji se priprema pirjanjem, pečenjem u tavi ili na roštilju. Lignje se i nadijevaju i režu na kolutiće. Odlučite li se za slasni rižoto imajte na umu da ni crnilo kojim se lignja u moru štiti od neprijatelja nije za bacanje. Zapravo, crnilo daje specifičan, upečatljiv okus svakom jelu sa sipom.

Očišćenu sipu narežite na manje kolutove. Prilikom čišćenja sipe, izdvojite njeno crnilo i otopite u šalici vode.

U prikladnoj posudi popržite na ulju: nasjeckani luk, peršin i češnjak. Zatim dodajte u posudu narezanu sipu te posolite i popaprite. Komadiće sipe pržite 2 do 3 minute, zatim ulijte malo otopljenog crnila.

Po potrebi dodajte malo vode i promiješajte. Zatim smjesi dodajte rižu i vodu ( ili temeljac ako ste ga pripremili) te kuhate još 12-ak minuta.

Dobar tek!

http://www.tjedni-menu.com/crni-rizoto-od-sipe/

Povratak na Net.hr