Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

GDJE NAM JE BILA PAMET?!

CHEF OTKRIO TRIK DA VAM SE JAJA NE LIJEPE ZA TAVU: Uopće ne trebate mnogo ulja, fora je u nečem drugom

Potrebna vam je samo jedna stvar koju ionako već imate u kuhinjskoj ladici

Sigurno mrzite kada pečete jaja u tavi, a sve se zalijepi na površinu. Nije neko rješenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem jer je jedan australski chef podijelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

PRŽENA JAJA POSTAJU ZDRAVIJA I UKUSNIJA UZ OVAJ MALI TRIK: Aroma će biti bogatija, a ni žumanjak se neće prepeći

U čemu je fora?

Richard Cornish tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinova ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom žlicom.

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, barem se nećete živcirati zbog neuspjelog obroka i ribanja zagorjele tave. Cornish također zagovara pokrivanje jaja dok se peku jer se tako toplina ravnomjernije raspoređuje po tavi, piše Daily Mail.

Povratak na Net.hr