Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Brancin u soli

Ako ste koji puta naletjeli na ovaj specijalitet, sigurno vam se činilo kako je priprema izuzetno komplicirana i već u startu odlučili niti ne pokušavati. Prevarili ste se! Slijedite naše upute i uživajte u predivnim morskim okusima. Ne zaboravite ni na ugodno društvo koje će sigurno biti presretno jelom koje ste pripremili.

Priprema:

Prije pečenja ribu dobro očistimo i osušimo (stavimo na kuhinjsku krpu ili papirnati ručnik).

U zdjeli lagano istučemo bjelanjke (da budu kao snijeg) te dodamo krupnu morsku sol – sve skupa dobro izmiješamo te dobivenu smjesu rasporedimo po limu (debljine oko 2 cm), na koji zatim polažemo ribu (ovdje je jako bitno da se bjelanjci jako dobro ‘istuku’ te da ta smjesa nakon miješanja bjelanjaka i soli bude kompaktna). Preostalom smjesom prekrivamo ribu.

Ribu pečemo oko 45 minuta na 180 °C. Nakon pečenja, ribi otklanjamo nastali ‘oklop’ te je premažemo sa maslinovim uljem. Kao prilog možemo poslužiti kuhanu blitvu ili krumpir na lešo.

Napomena: jedan brancin od 500 grama je dovoljan za dvije osobe

tjedni-menu.com

Povratak na Net.hr