Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

TKO SE TOGA SJETIO?!

BIZARNI TRIKOVI U KUHINJI KOJI ZAPRAVO PALE: Od guljenja grejpa i kuhanih jaja do pripreme špageta u mikrovalnoj

Ovih se rješenja naizgled ne bi posramili ni momci iz crtića ‘A je to’, ali sve što vam može uštedjeti vrijeme i živce dobro je i poželjno

Ljudi stalno traže načine na koje si mogu olakšati život i uštedjeti vrijeme. To i ne čudi ako se sjetite svakodnevnih stvari koje zaista troše previše vremena. Uz ovih nekoliko trikova pomozite si u kuhinji. Kako nabrzinu oguliti kuhano jaje ili grejp, napraviti pire od krumpira kad vam ni mikser ni drobilica nisu pri ruci? Ova će vam se rješenja možda učiniti bizarnima, ali ništa vas ne košta da ih isprobate i uvjerite se u njihovu učinkovitost.

Guljenje grejpa

Gorkasti citrus koji mnogi vole, ali ga izbjegavaju jesti zbog kore koja se teško guli. Tomu ćete navodno doskočiti ako uronite plod u kipuću vodu i ostavite ga unutra tri munute. Potom ga izvadite i premjestite u hladnu vodu na jednu minutu. Nakon toga bi kora trebala otpasti gotovo sama.

Pire bez ikakva pribora

OK, točnije je reći da vam ne trebaju ni mikser ni kuhinjska drobilica, ali trebali biste imati pri ruci sitnu mrežicu. Skuhani krumpir prepolovite, ubacite u mrežicu i istisnete sadržaj u posudu. Tako nema prljanja dodatnog posuđa, a čini se i jednostavnijim. Ovaj bi vam trik mogao dobro doći na pikniku ili kampiranju.

KUHINJSKI TRIKOVI KOJI ŠTEDE NOVAC ZA NAMIRNICE: Kako dobiti veću količinu pri kuhanju, napraviti deterdžent za rublje…

Guljenje kuhanog jaja

Obložite jaje ljepljivom trakom i izlupajte ga sa svih strana. Traku samo povucite i ljuska će se skinuti u jednom potezu. Sve će ostati na traci.

Špageti u mikrovalnoj

Stavite 200 grama špageta u 400 ml vode, ali u tanjuru. Prekrijte tanjur prozirnom folijom i stavite ga u mikrovalnu pećnicu na 10 minuta. Svoj obrok samo izvadite iz mikrovalne i poslužite s umakom.

Pogledajte u videu kako se sve ovo izvodi:

Povratak na Net.hr