Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

HRABRA KOMBINACIJA

BISTE LI IH SE USUDILI PROBATI? Nećete vjerovati čime ova pekara puni krafne. Oprez, moglo bi vam pozliti!

‘Iznenađujuće su dobre. Vrlo zabavna kombinacija okusa’

Tradicionalno, njemačke “krapfen”, odnosno krafne ili pokladnice, okrugao su kolač od dizanog tijesta pržen u ulju i napunjen marmeladom. Pekar u bavarskom gradu Misebachu pročuo se dodajući krafnama neobičan sastojak – meso.

VIDITE LI NEŠTO ČUDNO NA OVIM KRASTAVCIMA? Ljudi su uvrijeđeni i iznenađeni; ‘WTF, je li ovo neka provokacija?’

‘Iznenađujuće su dobre’

Florian Perkmann došao je na tu zamisao prisjećajući se okusa pohanog odreska, poznate šnicle, servirane s umakom od crnih bobica. “Kombinacija servirana sa slatkim senfom, ono je što čini jedinstven okus”, kazao je. Perkmann svoje pokladnice puni “leberkaesom”, mesnom štrucom od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese.

Mještanin Peter Rosner bio je, kaže, jako skeptičan, no krafne punjene mesom bolje su nego što je očekivao. “Iznenađujuće su dobre. Vrlo zabavna kombinacija okusa”, rekao je. Perkmannova kombinacija hit je na društvenim mrežama i tvrdi da prodaje 70 do 80 takvih krafni dnevno. Neke mušterije po neobičan zalogaj stižu čak iz Austrije.

 

Povratak na Net.hr