Blini s dimljenim lososom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Blini s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bline s dimljenim lososom.

Blini su poznato rusko jelo slično palačinkama, a isto kao i palačinke, mogu se pripremiti na više načina. U ovom receptu mi smo se odlučili za osvježavajući sirni nadjev s lososom.

Blini s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bline s dimljenim lososom. - dimljeni losos, kefir, glatko brašno, raženo brašno, prašak za pecivo, jaje, krem sir (svježeg), kiselo vrhnje, limeta, sol, Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka i istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelu s glatkim brašnom, dodamo raženo brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim ulijemo vodu, kefir, posolimo i dobro promiješamo. ; Potom dodamo tučeni snijeg i ponovo dobro izmiješamo. Kada dobijemo rijetko i jednolično tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji. ; U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo kiselo vrhnje i dobro promiješamo. ; U ugrijanu tavu stavimo hrpice tijesta, pazeći da se na dodiruju, i pržimo s obje strane do zlatno-žute boje. ; Gotove bline stavimo na tanjur, nadjenemo ih mješavinom sira i vrhnja, prekrijemo kriškom dimljenog lososa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega bjelanjke odvojimo od žutanjaka i istučemo čvrsti snijeg.
  2. U zdjelu s glatkim brašnom, dodamo raženo brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim ulijemo vodu, kefir, posolimo i dobro promiješamo.
  4. Potom dodamo tučeni snijeg i ponovo dobro izmiješamo. Kada dobijemo rijetko i jednolično tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji.
  5. U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo kiselo vrhnje i dobro promiješamo.
  6. U ugrijanu tavu stavimo hrpice tijesta, pazeći da se na dodiruju, i pržimo s obje strane do zlatno-žute boje.
  7. Gotove bline stavimo na tanjur, nadjenemo ih mješavinom sira i vrhnja, prekrijemo kriškom dimljenog lososa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: