- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Polpete od purećeg mesa s patliđanima, paprikama i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od purećeg mesa s patliđanima,paprikama i tikvicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena puretina, 500 g
- patlidžan, 1 komad
- tikvice, 1 komad
- bijeli kruh, 2 kriške
- mlijeko, 60 ml
- luk, 1 glavica
- crne masline, 50 g
- češnjak, 1 režanj
- paprika, 2 komada (crvena i žuta)
- mini rajčica, 10
- jaje, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- krušne mrvice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike i tikvice operemo, očistimo i narežemo na kockice. Patlidžane narežemo na ploškice debljine 1 cm, a potom na kockice. Patlidžane pokapamo s malo limuna i prelijemo vodom kako ne bi oksidirao.
- U čistu zdjelu dodamo mljeveno meso puretine, krušne mrvice, sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina, dodamo jedno cijelo jaje, malo mlijeka i sastojke dobro izradimo rukama.
- Patlidžane ocijedimo i stavimo na vruću tavu s uljem te pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme od dobivene pureće smjese izrađujemo okruglice. Okruglice pržimo na ulju sa svih strana.
- U tavu s patlidžanom dodamo paprike, tikvice, crne masline i mini rajčice koje prethodno prepolovimo.
- Gotovo pirjano povrće stavimo preko okruglica. Sastojke malo izmiješamo i poslužimo u zdjeli. Jelo ukrasimo s malo svježe sjeckanog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |