Poriluk juha i šnicle u umaku od krastavaca i vina

Pripremite ukusnu juhu od poriluka kao uvod u pikantne šnicle u umaku od krastavaca, luka i vina. Jednostavan recept koji će vam otkriti novi okus svinjskog mesa.

11.11.2010.
16:04
VOYO logo

Juha od poriluka

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 g poriluka 300 g krumpira 1 dl slatkog vrhnja 1,5 dl kiselog vrhnja sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite krumpir, narežite na kriške i stavite kuhati. Kad je krumpir skuhan, dodajte narezani poriluk i pustite da kuha 1 minutu. Prebacite u mikser i dobro izmiksajte. Ponovno vratite u lonac i stavite kuhati.

Popaprite, posolite i dodajte slatko vrhnje. Gotovu juhu ukrasite kiselim vrhnjem i posebno kuhanim porilukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šnicle u umaku od kiselih krastavaca i vina Sastojci:

600 g krmenadli 5 kiselih krastavaca 3 veće glavice luka 5 češnja češnjaka 1 žličica mljevene crvene paprike kiselo vrhnje sol i papar dcl bijelog vina brašno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Meso istući batom, posoliti, popariti i natrljati polovicom usitnjenog češnjaka. Uvaljati u brašno, pa prepržiti na malo ulja s obje strane, tako da šnicle dobiju lijepu rumenu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvaditi te na istoj masnoći prepržiti ostatak češnjaka, usitnjeni luk, sitno narezane krastavce, dodati deci bijelog vina, šnicle i po potrebi malo vode. Pustiti da se meso dinsta dok ne omekša, a umak zgusne.

Na kraju, dodati žlicu do dvije kiselog vrhnja. Poslužite vruće uz pire krumpir, svježu rajčicu ili kiseli kupus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makovnjača i orahnjača, kako volite

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kg brašna (ili ovisno koliko tijesto pokupi) 20 dag margarina 1/2 l mlijeka 10 dag šećera 1 kocka kvasca 5 jaja malo soli 80 dag oraha/maka

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamijesite podatno mekano tijesto, stavite nadjev (orahe i mak treba preliti s vrućim mlijekom i pomiješati sa šećerom, pazite da smjesa ne bude prerijetka), pustite da se tijesto digne pa pecite 40 minuta u pećnici na temperaturi oko 200°C.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo