- Francuski začin
- 120 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Podrijetlom iz Francuske Provanse, ovo posebno jelo radi se od patlidžana, paprike i tikvica. Sličan je našem satarašu, ali samo izgledom. Služi se samostalno, uz palentu ili uz meso.
Ratatouille
U našem receptu saznajte kako pripremiti Ratatouille.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 350 grama
- tikvice, 350 grama
- crvena paprika, 350 grama
- žuta ili zelena paprika, 350 grama
- pelati rajčice, 500 grama
- crveni luk, 350 grama
- češnjak, 3 režnja
- maslinovo ulje, 6 žlica
- timijan
- lovorov list
- balzamični ocat, 1 žlica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžan, tikvice i luk narežite na kolutiće. Paprike narežite na trakice.
- U tavi za pečenje ugrijte 2 žlice maslinovog ulja te pirjajte luk i papriku. Kad povrće uvene dodajte narezani pelat.
- Protisnite češnjak i dodajte ga povrću uz sol, papar, timijan i lovor. Ostavite da se poklopljeno kuha na laganoj vatri 40 minuta.
- Patlidžan i tikvice odvojeno pirjajte na dvije žlice maslinovog ulja. Prvo pirjajte patlidžan, a kad omekša dodajte ga ostalom povrću. Nakon toga pirjajte tikvice te ih dodajte ostalom povrću.
- Ulijte žlicu balsamica i sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |