Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Piletina sa shiitake gljivama i povrćem iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu sa shiitake gljivama i povrćem iz woka.

Shiitake je gljiva parazit s mnogo pozitivnih zdravstvenih efekata, među kojima je najvažnije poticanje imuniteta i smanjenje kolesterola, a koja raste na shiitake drvetu po kome je dobila ime i izvorni prijevod bi bio shii-hrast, take-gljiva. Kad tako zdravoj i ukusnoj gljivi dodamo malo povrća i piletine biti ćemo jako zdravi ali i siti. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Piletinu očistimo i narežemo na komade veličine zalogaja, gljive i luk na trakice, mrkvu na kose kolutiće, očišćene mahune na komade veličine 4-5 cm, a đumbir i češnjak naribamo.
  2. U zdjelu stavimo žlicu sojinog umaka, ulijemo polovicu prošeka, žlicu ulja, dodamo kukuruzni škrob, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo komade piletine i sve zajedno dobro izmiješamo.
  3. U zasebnu zdjelicu stavimo umak od ljutih papričica, ulijemo umak od kamenica, preostali prošek i sojin umak te pjenjačom izmiješamo sastojke.
  4. Po stijenkama vrućeg woka prelijemo ulje, dodamo komade marinirane piletine i pržimo ju sa svih strana 5-6 minuta.
  5. Prženu piletinu izvadimo na toplo, a po stjenkama woka prelijemo cca. 200 ml vode i kuhačom skinemo karamelizirani sloj od prženja te kuhamo na laganoj vatri dok tekućina napola ne ispari.
  6. Nakon 2-3 minute dodamo kolutiće mrkve i komade mahuna te pirjamo 2-3 minute.
  7. Potom dodamo trakice luka i gljiva, naribani đumbir i češnjak, promiješamo i pirjamo dalje.
  8. Nakon 1-2 minute ulijemo mješavinu umaka od kamenica, ljutih papričica i sojinog umaka, vratimo piletinu, izmiješamo sastojke i maknemo s vatre.
  9. Jelo rasporedimo na tanjure, po želji posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: