Ramstek “Cafe de Paris”

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ramstek "Cafe de Paris"
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris".

Ovaj ukusni pečeni odrezak u umaku od Dijon senfa popularnost je stekao sredinom prošlog stoljeća u restoranu "Cafe de Paris" u Ženevi, po kojem je i dobio ime. Originalna receptura je strogo čuvana tajna, pa smo za vas pripremili malo jednostavniju, ali okusom vrlo sličnu alternativu.

Ramstek "Cafe de Paris" - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek "Cafe de Paris". - govedina (bez kostiju (ramstek)), konjak, senf dijon, vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu. ; Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
  2. Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
  3. Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
  4. U istu tavu ulijemo konjak i usplamtimo (flambiramo). Kada se vatra ugasi, dodamo dijon senf, promiješamo i čim senf zamiriše, ulijemo vrhnje za kuhanje te na laganoj vatri ostavimo da vrije jednu minutu.
  5. Odreske položimo na plitke tanjure, prelijemo umakom od senfa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: