Orada na žaru

  • 20 min
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Orada na žaru
Saznajte kako pripremiti oradu na žaru u našem video receptu.

Orada ili lovrata najcjenjenija je među bijelom ribom. Poslužuje se širom svijeta u najekskluzivnijim restoranima i na stol najčešće dolazi sa žara. Slani krumpir i malo blitve odličan su prilog. Uživajte u ovom zdravom i laganom jelu!

Orada na žaru - Saznajte kako pripremiti oradu na žaru u našem video receptu. - riba orada (odprilike 4 kom.), češnjak, bijelo vino, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Očistimo glavicu češnjaka, dobro ga izgnječimo u dubokom tanjuru i ulijemo 2 dcl vina. Ostavimo da odstoji oko 2 sata kako bi vino upilo miris češnjaka. ; U drugi tanjur ulijemo ulje, dodamo sitno mljeveni papar i mirisne trave po ukusu. ; Očišćenu ribu, opranu i posušenu, dobro namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Ostatak ovoga ulja pomiješamo s prethodno pripremljenim vinom i češnjakom. ; Namazanu ribu stavimo na vruć roštilj. Ribu tijekom pečenja premazujemo mješavinom bijelog vina s češnjakom i preostalim uljem kojim smo ribu prethodno premazali. ; Ribu solimo kada je napola pečena. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očistimo glavicu češnjaka, dobro ga izgnječimo u dubokom tanjuru i ulijemo 2 dcl vina. Ostavimo da odstoji oko 2 sata kako bi vino upilo miris češnjaka.
  2. U drugi tanjur ulijemo ulje, dodamo sitno mljeveni papar i mirisne trave po ukusu.
  3. Očišćenu ribu, opranu i posušenu, dobro namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Ostatak ovoga ulja pomiješamo s prethodno pripremljenim vinom i češnjakom.
  4. Namazanu ribu stavimo na vruć roštilj. Ribu tijekom pečenja premazujemo mješavinom bijelog vina s češnjakom i preostalim uljem kojim smo ribu prethodno premazali.
  5. Ribu solimo kada je napola pečena.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: