- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Galetta
U našem video receptu saznajte kako se priprema Galetta.
Ovo će jelo Vašu kuhinju pretvoriti u instant-riznicu Mediterana. Pri tome mislimo na to da ćete upotrijebiti sve ono najbolje što mediteranska gastonomija nudi: maslinovo ulje, rajčice, mirisne začine s juga. Prava milina!
Galetta - U našem video receptu saznajte kako se priprema Galetta. - brašno (za dizana tijesta), suhi kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje (ekstra djevičanskog), Za nadjev:: luk, ružmarin (svježeg), sjeckana rajčica, sir gorgonzola, majčina dušica (sušene), jaje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 300 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te ju stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata. ; U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo na kolutove narezan luk, malo ga posolimo, dodamo sjeckani ružmarin, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo solju i paprom, dodamo majčinu dušicu, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo dok umak ne reducira. ; Tijesto razvaljamo u krug na veličinu lima za pečenje, premjestimo ga na lim za pečenje i tanko premažemo maslinovim uljem. ; Po sredini tijesta, 5-6 centimetara od ruba rasporedimo nadjev, slobodne krajeve tijesta savijemo prema unutra i sredinu s nadjevom posipamo gorgonzolom narezanom na kockice. ; U zdjelici umutimo jaje s malo vode, dobivenom mješavinom premažemo nenadjevenu površinu tijesta i na kraju premazani dio tijesta posipamo s još malo mrvljene majčine dušice. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 12-15-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 600 g za dizana tijesta
- suhi kvasac, 2 žličice
- šećer, 3 žličice
- sol, 2 žličice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 žlica
- Za nadjev:
- luk, 1 kg
- ružmarin, 7 g svježeg
- rajčica, 800 g sjeckana
- sir gorgonzola, 300 g
- majčina dušica, 7 g sušene
- jaje, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 300 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini.
- Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te ju stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata.
- U tavi ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo na kolutove narezan luk, malo ga posolimo, dodamo sjeckani ružmarin, te na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo solju i paprom, dodamo majčinu dušicu, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pirjamo dok umak ne reducira.
- Tijesto razvaljamo u krug na veličinu lima za pečenje, premjestimo ga na lim za pečenje i tanko premažemo maslinovim uljem.
- Po sredini tijesta, 5-6 centimetara od ruba rasporedimo nadjev, slobodne krajeve tijesta savijemo prema unutra i sredinu s nadjevom posipamo gorgonzolom narezanom na kockice.
- U zdjelici umutimo jaje s malo vode, dobivenom mješavinom premažemo nenadjevenu površinu tijesta i na kraju premazani dio tijesta posipamo s još malo mrvljene majčine dušice.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 12-15-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |