Rolade od kelja i žitarica

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rolade od kelja i žitarica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od kelja i žitarica.

Izbjegavajte lagane glavice kelja jer je to znak da su izgubile dosta vlage ili da su predugo stajale na policama u trgovinama. To je jedan savjet, a ostale potražite u ovom videu i pripremite nesvakidašnje rolade od kelja i žitarica.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zob, ječam i rižu stavimo u zdjelu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 4-5 sati, kako bi omekšali.
  2. Neposredno prije pripreme jela zob, ječam i rižu ocijedimo, luk nasjeckamo, kelju odvojimo listove, operemo ih i stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 4-5 minuta.
  3. Zatim ih ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i osušimo te oštrim nožem uklonimo zadebljani dio listova.
  4. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  5. Nakon 2-3 minute dodamo koncentrat rajčice, ocijeđene žitarice, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
  6. Potom začinimo mljevenom čili papričicom i majčinom dušicom, po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo dok ne ispari tekućina.
  7. Nakon 4-5 minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se smjesa ohladi.
  8. Na radnu površinu rasporedimo listove kelja, nadjenemo ih rashlađenom smjesom, savijemo ih i krajeve utisnemo prema unutra.
  9. Tako pripremljene rolade premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo juhu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, posipsamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.
  10. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: