Razmrvite kvasac u zdjelicu i prelijte toplom vodom. Miješajte dok se ne rastopi, a potom dodajte šećer. Rajčice ocijedite i sitno nasjeckajte. Pomiješajte kvasac, rajčicu, koncentrat rajčice, sol i brašno. Na kraju dodajte i ulje (od ocijeđenih rajčica). Zamijesite glatko tijesto i ostavite ga pokriveno na toplo mjestu da se diže 40 minuta.
Tijesto stavite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom. Razdijelite na pola i opet mijesite. Oblikujte dva okrugla kruha. Stavite ih na lim iz pećnice koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Prekrijte i neka se dižu još pola sata.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Oštrim nožem napravite ureze na oba kruha i pobrašnite ih.
Pecite ih oko pola sata. Izvadite i umotajte u vlažnu krpu dok se ne ohlade.
Za pripremu ovog kruha vam je potrebno oko 120 minuta.
Izvor: Coolinarka.com