Odresci od riže s parmezanom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Odresci od riže s parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od riže s parmezanom.

Ovi rižini odresci aromatizirani mesnim temeljcem, muškatnim oraščićem i parmezanom, hranjiv su i vrlo ukusan zalogajčić. Odličan su prilog uz meso, ali vrijede i kao samostalno jelo. Probajte ih servirati uz umak tartar.

Odresci od riže s parmezanom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od riže s parmezanom. - riža, parmezan (ribanog), luk, maslac, temeljac mesne juhe, jaje, muškatni oraščić, brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac. ; Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske. ; Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac.
  2. Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi.
  3. Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu.
  4. U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske.
  5. Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću.
  6. Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 4.2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: