Krem torta s bananama

  • 35 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Krem torta s bananama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s bananama.

Ova fina torta savršeni je omjer lakoće izrade i bogatstva okusa! Gotova je dok kažete "banana", no to nikako ne znači da je "u banani". Naprotiv, lako bi mogla postati dio vašeg uobičajenog repertoara slastica.

Krem torta s bananama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s bananama. - biskvit (za tortu (s rubom)), rum, vanilin šećer, šećer, škrobno brašno, mlijeko (punomasnog), jaje, banana, sol, Za kremu:: slatko vrhnje, šećer u prahu, aroma ruma, U dubokoj zdjeli pomiješamo žutanjke, mlijeko, šećer, rum, prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamo šećer, vanilin šećer i škrobno brašno. ; Sve zajedno premjestimo na laganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju). ; Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu. ; U zasebnoj zdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu. ; Na podlogu za tortu slažemo banane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom. Tortu ukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak da odstoji po prilici 4 sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U dubokoj zdjeli pomiješamo žutanjke, mlijeko, šećer, rum, prstohvat soli i izmiksamo mikserom. Tijekom miksanja dodamo šećer, vanilin šećer i škrobno brašno.
  2. Sve zajedno premjestimo na laganu vatru i kuhamo, stalno miješajući, dok smjesa ne zgusne (smjesa ne smije vriti da se žutanjci ne zgrušaju).
  3. Gotovu smjesu prelijemo na podlogu za tortu.
  4. U zasebnoj zdjeli mikserom istučemo slatko vrhnje u čvrsti snijeg, uz dodatak arome ruma i šećera u prahu.
  5. Na podlogu za tortu slažemo banane narezane na kolutiće i obilno prekrijemo šlagom. Tortu ukrasimo preostalim kolutićima banana, ostavimo na sobnoj temperaturi da se ohladi, a zatim je stavimo u hladnjak da odstoji po prilici 4 sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.23
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: