Jedan od top restorana, Takenoko, najavio je drastičnu promjenu, sele iz Kaptol centra nakon 14 godina

Nova lokacija ugao je Masarykove i Gundulićeve

FOTO: Borko Vukosav/Telegram

Jedan od top zagrebačkih restorana, Takenoko, prvi japanski restoran otvoren u Hrvatskoj, sa svoje dugogodišnje lokacije u Kaptol Centru preselio se u Masarykovu 22, u prizemlje Löwyjevog nebodera, gdje bi se ovih dana trebao otvoriti.

Prvotno je bilo najavljivano da će se novi Takenoko otvoriti krajem veljače. No, radovi su se ipak malo odužili pa je prostor na tristotinjak četvornih metara sad napokon gotov. Inače, na ovoj lokaciji na uglu Masarykove i Gundulićeve, dok se nije zatvorio, bio je dućan talijanskog brenda muških odijela Boggi.

Ekipa restorana ostala je donekle ista; hranu će pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno s Mariom Obrovcem te njihovim timom, no poznato je da je Takekoko u Kaptolu početkom godine napustio Mario Minder. Jedan od najboljih hrvatskih restauratera, koji ga je vodio posljednjih 10 godina, pridružio se ekipi Takenoka 2 u Radničkoj, a odnedavno ova dva restorana zapravo više nemaju previše veze jedan s drugim.

Nove stvari na meniju

Cover_2
Unutrašnjost novog Takenoka Rajna Raguž/Journal

Meni novog Takonoka u Masarykovoj, kako nam kažu, proširen je s nekoliko novih stvari.

RRV_3934_Takenoko
Uređenje potpisuje studio Stairwell&Loft Rajna Raguž/Journal

Za sada najavljuju uni, ikru morskog ježa, zatim Wagyu beef, japansku govedinu uzgojenu od Wagyu govedine koju se smatra jednom od najukusnijih i najskupljih na svijetu te tradicionalnu ramen juhu, jedan od najpopularnijih brzih obroka u Japanu. Osim ponude hrane proširena je, kažu, i ponuda koktela i pića.

RRV_3983_Takenoko
Na meni su dodali neke nove stvari Rajna Raguž/Journal

Interijer, koji se nalazi na 300 četvornih metara, uređen je u crno zelenoj kombinaciji s bijelim detaljima, a potpisuje ga zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoje arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak.

RRV_3947_Takenoko
Planiraju otvoriti ovih dana Rajna Raguž/Journal

“Prilikom uređenja interijera željeli smo stvoriti zen atmosferu restorana, a to je postignuto otvorenim prostorom i čistim minimalističkim pristupom”, kažu iz restorana.

RRV_4052_Takenoko
Chef kuhinje Motohiko Mochizuki Rajna Raguž/Journal

U Kaptolu neki drugi restoran?

RRV_4083_Takenoko
Ima 300 metara četvornih Rajna Raguž/Journal

Kako nam je vlasnik Takenoka Tomislav Đačić u jednom od razgovora rekao, na staroj lokaciji Takenoka u Kaptol Centru trebao bi se također otvoriti novi restoran, ali budući da pregovori i dalje traju nije želio otkriti kakvog tipa.

Osim nove zagrebačke adrese Takenoka navodno je u planu i još jedna lokacija, ovoga puta u Dubrovniku.

TAKENOKO 2
Otvara se na mjestu nekadašnjeg dućana Boggi (ugao Gundulićeve i Masarykove) Borko Vukosav

Kao što je Telegram već ranije pisao, preseljenjem ovog japanskog restorana, Kaptol Centar ostao je ozbiljno osiromašen prostor koji se već dulje vrijeme bori s gubitkom luksuznih brendova i kvalitetnog sadržaja.

Propast Kaptol Centra

Ulaz u Takenoko u Kaptol Centru
Ulaz u Takenoko u Kaptol Centru PIXSELL

Zadnje po redu bilo je zatvaranje Cinneplex kina, a nakon Takenoka ostat će na samo dva jaka brenda: Burberry dućanu i Bonkuloviću.

Zbog toga Kaptol Centar počinje sve više nalikovati na obližnje Kaskade, crkveni shopping mall koji je bankrotirao poslije svega dvije godine, i gdje se sada, navodno, gradi hotel. O tome kako je preminuo ovaj važan šoping centar, ali i jedan hrvatski životni stil možete pročitati ovdje.