Genijalni savjeti profesionalaca da isprzite ribu bas poput njih

Jedan od najjednostavnijih nacina pripreme ribe je przenje. Pozeljno je da korica bude hrskava, a meso socno. Evo nekoliko savjeta kako da isprzite ribu poput pravih profesionalaca.

11.9.2014.
13:48
VOYO logo

Izaberite pravu ribu. Losos i brancin su iznimno pogodni za przenje jer imaju tanku, ukusnu kozu. Izbjegavajte ribe s debljom kozom poput tunjevine i sabljarke.

Prije przenja filete ribe stavite na papirnati ubrus kako biste ih osusili. Zasjecite plitko krajeve fileta na nekoliko mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filete posolite i popaprite neposredno prije przenja. Posolite li ih prerano, sol ce izvuci sokove iz ribe.

Koristite tavu u kojoj se toplina ravnomjerno siri. Najbolje su tave od nehrdajuceg celika ili teflonske. Malo je zagrijte prije nego sto u nju stavite ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu potom prvo stavite stranu fileta na kojoj se nalazi koza. Ukoliko koristite tavu od nehrdajuceg celika, moze se dogoditi da se koza zalijepi, ali ne brinite - tijekom przenja ce se odvojiti od tave.

Lagano protresite tavu tijekom przenja kako koza ne bi izgorjela, ali ce postati hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko minuta, okrenite ribu na drugu stranu i kratko przite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo