Bakalar s krumpirom: sastojci i priprema bakalara s krumpirom

Image

Bakalar se najčešće priređuje u dalmatinskim krajevima, na brodet, kao namaz ili s krumpirom.

23.3.2021.
13:37
VOYO logo

Sastojci za bakalar s krumpirom:

400 g bakalara 1 kg krumpira 2,5 dl ulja (maslinovo i obično) sol, papar češnjak, zeleni peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema bakalara s krumpirom:

Bakalar treba dobro istući batom i namakati u vodi tri dana, a vodu je potrebno promijeniti svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite bakalar i stavite ga kuhati dok ne postane mekan kako bi se mogao očisititi rukom od drača i kosti.

Ne mojte bacati vodu u kojoj se kuhao, odložite ju sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogulite krumpir, operite ga, narežite na tanke ploške i poslažite ga u lim. Slažite red krumpira, red bakalara.

Svaki red treba posuti sitno sjeckanim češnjakom i peršinom, te preliti toplim uljem. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je sve posloženo, ulijte malo vode u kojoj se kuhao bakalar, prkrite folijom i pecite u pećnici dok krumpir ne omekša.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo