PRESTRAŠNO

KONOBARICA SPASILA DJEČAKA (11) OD NASILNIH RODITELJA: Nakon što mu je pružila ovu ceduljicu, razmotalo se klupko horora

Dječak je policiji rekao da je bio izložen nevjerojatnim razinama zlostavljanja, a liječnici su ustanovili da je imao 20 kilograma manje nego što je normalno za dijete njegove dobi

Ova konobarica spasila je 11-godišnjega dječaka od njegovih navodno nasilnih roditelja, pruživši mu u restoranu ceduljicu s pitanjem treba li pomoć. Flavaine Carvalho iz Orlanda u SAD-u radila je u restoranu “Mrs Potato” 1. siječnja kada je vidjela dječaka i dala mu poruku koja glasi: “Trebaš li pomoć?”

Majka dječaka Kristen Swann (31) i njegov očuh Timothy Wilson II (34) uhićeni su nakon incidenta. Wilson II uhićen je po jednoj točki zlostavljanja djece trećega stupnja, a pet dana kasnije ponovno je uhićen i optužen za višestruko teško zlostavljanje i zanemarivanje djeteta.

Swann je optužena prema dvjema točkama zanemarivanja djece. Govoreći o trenutku kada je odlučila intervenirati, gospođa Carvalho izjavila je kako je primijetila da nešto nije u redu kada su oba roditelja dobila hranu, a za svoje dijete ništa nisu naručili. Konobarica je dodala da joj je Wilson rekao kako će dječak, koji je imao modrice na rukama i licu, jesti kod kuće.

Nazvala je policiju

“Vidjela sam da je imao veliku ogrebotinu između obrva. Nekoliko minuta kasnije vidjela sam modricu i na sljepoočnici pa sam osjetila kako tu nešto stvarno nije u redu”, ispričala je Carvalho za medije.

Zatim je, tvrdi ona, prišla djetetu i potajno mu dala poruku, stojeći iza njega tako da je roditelji nisu mogli pročitati. Dječak joj je signalizirao kako doista treba pomoć.

U audioisječku poziva, koji je objavila policija, Carvalho se može čuti kako govori: “Jako sam zabrinuta i ne znam što da radim, možete li mi dati savjet? Što mogu učiniti? Dječak je s modricama i ne jede. Ostali jedu.”

Dječak prepričao sav horor

Kada su 11-godišnjaka odveli u bolnicu, liječnici su ustanovili da je imao 20 kilograma manje nego što je normalno za dijete njegove dobi. Dječak je policiji rekao da je bio izložen nevjerojatnim razinama zlostavljanja, dodajući kako ga je Wilson pretukao drvenom metlom, jednom prilikom objesio ga je naopako i prisilio na 30-minutni dril napornih vježbi.

Istaknuo je i da nije smio redovito jesti te da je bio vezan oko vrata i gležnja remenjem. Također je priznao da mu je očuh stavljao lisice i vezao ga za velika pokretna kolica. Na konferenciji za novinare, glasnogovornik policije kazao je da je cijeli slučaj krajnje odvratan.

“Ono što je ovo dijete prošlo, bilo je teško mučenje. Kada vidiš što je taj 11-godišnjak morao trpjeti, šokira ti dušu”, izjavili su policajci. Dječaka i njegovu četverogodišnju braću blizance oduzeli su roditeljima te su smješteni u prihvatilište za djecu i obitelji s Floride, javlja Daily Mail.

Povratak na Net.hr