LAKO JE POGRIJEŠITI

ISKUSNI HRVATSKI TRENER UPOZORAVA: ‘Mnogi rade ove greške prilikom trčanja i riskiraju ozljede, naučit ću vas kako vježbati ispravno’

Saznajte kako i gdje se možete besplatno upisati u školu trčanja i pronaći super ekipu

U posljednje vrijeme intenzivno razmišljate da se počnete baviti trčanjem, a nikako se ne možete odvažiti da to stvarno i učinite? Znamo kako i gdje možete riješiti taj problem. Naime, poznati trener Frane Boban dao nam je nekoliko dobrih razloga zašto bi bilo dobro ovog proljeća postati aktivni član trkačke zajednice.

Trčanje se dugo smatralo individualnim sportom, ali najnovija istraživanja pokazuju kako mnogo dobroga propuštate ako trčite sami. Naime, organizirano trčanje u grupi dokazano povećava motivaciju, osjećaj ugode i zabave, povezuje različite ljude istih ciljeva te trkačima daje potrebnu energiju da daju svoj maksimum.

U to se najbolje uvjerilo više od 2500 članova i korisnika globalne trkačke zajednice adidas Runners u Hrvatskoj kojima trčanje nije samo dobar trening već mnogo, mnogo više. S obzirom na veliku popularnost ove platforme, popričali smo s Franom Bobanom, kapetanom Adidas Runners zajednice.

Tko sve može postati Runners i koliko to košta?

Svi su dobrodošli i svi mogu pronaći nešto što ih zanima jer su adidas Runnersi zajednica koja na drugačiji način povezuje sve zaljubljenike u trčanje. Neovisno radi li se o pomicanju svojih granica i istrčanih vremena na utrkama, zdravstvenim blagodatima, putovanjima i druženjima, ili nečem drugom, ovdje im pružamo idealnu platformu za ostvarivanje tih ciljeva. Osim toga, potpuno smo besplatni, a naši treninzi i usluge su dostupni svima.

Zašto je po vama dobro biti članom ovakve zajednice?

Prednosti trčanja u ovakvoj zajednici definitivno su stručno vodstvo. Naime, svi naši treneri su kineziolozi s iskustvom rada s rekreativnom populacijom. Osim toga, mi nismo samo ograničeni na Zagreb i Hrvatsku – riječ je o globalnom projektu koji je povezan s više od 70 gradova diljem Europe i svjetskih metropola. Naše članove povezujemo s Runnersima iz drugih gradova, i to ne samo po pitanju trkačkih potreba. Putovanja, traženje smještaja, lakše snalaženje tijekom inozemnih posjeta samo su neke od koristi koje nudimo. Osim toga, za sve naše Runnerse organiziramo i besplatne nutricionističke radionice, treninge snage te trkačko-zdrastvene radionice.

Kako se postaje članom?

Svaki je trening poseban i neovisan događaj na koji se mogu prijaviti apsolutno svi. Neovisno o trenažnoj fazi u kojoj se nalaze, razini pripremljenosti ili cilju koji žele ostvariti. Sve što se treba napraviti je otići na našu web stranicu Adidas runners, registrirati se i rezervirati svoje mjesto na treningu. Kod prijave za svaki trening ili radionicu vidjet ćete lokaciju, vrijeme i intenzitet održavanja treninga te sve informacije o radionicama. Kad smo već kod rezervacija: imamo ograničen broj mjesta na koja se ljudi mogu prijaviti kako bi sudjelovali na treningu – sve s ciljem osiguravanja optimalnih uvjeta i kvalitetne atmosfere za rad.

Imate neke motivacijske trikove?

Motivacijski trikovi koje koristim primarno su povezani u trenucima kada se trkači nalaze u krizi pri kraju utrka ili dugih treninga. Umor, iscrpljenost i pad koncentracije najčešći su razlozi tome. Dobar vic, zezancija, a nerijetko i podbadanje definitivno pomažu u tim trenucima. Međutim, vrsta i način na koji motiviram svoje trkače ovisi o samoj grupi i karakteru trkača.

Tu do izražaja dolazi iskustvo, prepoznavanje situacije i najvažnije  – povezanost s našim članovima. Veliku većinu trkača doista dobro poznajemo i dosta truda i energije ulažemo u ostvarivanje kvalitetnih kontakata i komunikaciju. Stoga u trenucima kada je potrebna dodatna doza motivacije, naš tim je spreman reagirati na adekvatan način.

 

Više o najboljim savjetima kako se pripremiti za sezonu trčanja pročitajte u velikom adidasovom specijalu!


Telegram Studio

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s adidasom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Medije.

Povratak na Net.hr