RAZMISLITE JOŠ JEDNOM

JESTE LI SE I VI UPECALI NA OVAJ POPULARNI TRIK ZA ČIŠĆENJE WC-A? Vodoinstalater objasnio zašto ste napravili veliku grešku

Mnogi muku muče s adekvatnim čišćenjem WC-a, ali jeste li možda odabrali pogrešnu metodu kojom to radite?

Ako ste među onima koji često prihvaćaju ili barem isprobavaju viralne savjete za kućanstvo, možda biste ipak ubuduće trebali malo bolje razmisliti. Naime, nedavno je u jednoj Facebook grupi s tematikom održavanja kućanstva jedna mama podijelila svoj “trik” za čišćenje WC školjke.

“Stavite tekući deterdžent za pranje suđa u vodokotlić. Svaki put kad pustite vodu, WC će izgledati čisto i mirisati svježe”, napisala je i dodala kako se ona ovim trikom služi već 14 godina.

Mnogi su bili oduševljeni njezinom idejom, no drugi pak nisu dijelili to mišljenje, uključujući i jednog australskog vodoinstalatera. On je za stranicu news.com.au objasnio zašto ipak ne biste trebali posezati za ovim trikom.

“Vodoinstalateri će vam uvijek savjetovati da za pranje WC-a koristite samo ona sredstva koja su namijenjena upravo za to. Ljudi koji žive izvan napučenih gradskih središta često još uvijek koriste septičke jame i zato bi trebali voditi računa o tome da sredstva koja koriste ne štete tim septičkim sustavima”, rekao je Peter Daly, direktor tvrtke Master Plumbers i dodao kako bi, osim ovoga, računa trebali voditi i o tome da sredstva ne škode okolišu.

Jedan od takvih je, primjerice, kamen plavac (ili plavučac). Radi se o šupljoj spužvastoj stijeni koju se nerijetko koristi i za struganje tvrde kože stopala. Naime, u jednom podcastu je Aggie Mackenzie, nama poznata kao članica popularnog dua “Odreda za čistoću”, raspravlja o tome kako se ovakvim kamenom lako čisti kamenac u WC-u jer ne oštećuje keramiku školjke.

Povratak na Net.hr