PROĆI ĆETE JEFTINIJE

IZBJEGNITE PREVARE NA SNIŽENJIMA: Uz ove trikove izvucite maksimum od ljetnih rasprodaja

Omiljena ljetna razbribriga i tebi je sasvim sigurno šoping na sniženjima.

Iako se na prvu čini super kupovati uz popuste i do 70%, važno je da ne izgubiš glavu i ne natrpaš se stvarima s kojima poslije nećeš znati što ćeš.

1. Biraj pametno: to konkretno znači da trebaš napraviti plan onoga što želiš i što ti treba. Izbjegavaj gomilanje trendi krpica koje sljedeće ljeto neće biti in i samo će u tvom ormaru skupljati prašinu. Nećeš pogriješiti nabaviš li na sniženju dobre traperice, klasičnu bijelu košulju, cipele ili tenisice koje su ti prije popusta bile preskupe, jaknu za jesen, ruksak ili torbu.

2. Prati cijene: u našim dućanima, nažalost, još uvijek nisu rijetke prijevare na sniženjima. Prave rasprodaje s brutalnim spuštanjima cijena su rijetkost. Ne želiš li se osjećati prevareno, prati cijene. Nije loše posjetiti i outlet centre koji ljeti uz već uobičajene popuste osiguravaju i dodatne. Rizik kupnje je da možda nema odgovarajućeg broja ili modela, pa je u outlet stoga najbolje otići bez konkretnog plana i kupiti ako se pronađe dobar ulov.

3. Provjeri prije kupnje: nakon isprobavanja i donošenja odluke, dobro pregledajte komad odjeće da ne bi na sebi imao mrlju, rupicu ili neki drugi nedostatak. Kod robe s greškom trgovac mora napomenuti o kakvoj se grešci radi i gdje se ona nalazi.  Robu kupljenu na sniženju, rasprodaji ili akciji može se zamijeniti, ali robu s greškom ne. Ako se predomislite i odlučite vratiti neki proizvod ili robu s greškom te zatražiti povrat novca, trgovac nije dužan uvažiti zahtjev jer to zakonom nije predviđeno.

4. Pregledaj online ponudu:  više od 30% Hrvata redovito kupuje online, a najviše se kupuje odjeća, obuća, tehnika, kozmetika. Ljeto je pravo vrijeme za povoljan online šoping. Asos, Outnet, Net-a-porter i brojni drugi online dućani u ovoj sezoni daju posebne popuste, a jamče mogućnost zamjene robe. Kupuješ li prijenosna računala, dobro je znati kako mnogi novi modeli izlaze na jesen pa trgovci ljeti nastoje po povoljnijim cijenama prodati stare modele.  To vrijedi, između ostalih, za Amazon, Apple,  Google, stoga se baci na surfanje i sve usporedi prije kupnje!

5. Iskoristi najbolje: nakon plana i pripreme, vrijeme je da se iskoriste najbolje ljetne ponude. Jedna od njih je Optimin paket brzog Interneta uz koji ćeš dobiti HBO GO šest mjeseci na dar. Doista vrijednost za novac, stoga ne čekaj da ti promakne ova izvrsna prilika već odmah u shopping na www.optima.hr .

ULTIMATIVNI VODIČ NET.HR-a: Doživite najbolje ljeto uz 100 konkretnih ideja

Povratak na Net.hr