HAKERI PROVALILI

ISPLIVAO SADRŽAJ STOTINA ONLYFANS PROFILA! Žene koje objavljuju 18+ materijale ozbiljno ugrožene, što slijedi?

Više je korisnika povezano u jednome folderu. To podrazumijeva da je više suradnika vjerojatno dodalo sadržaj u predmemoriju

Sadržaj sa stotina računa na popularnoj 18+ platformi OnlyFans navodno je procurio na zajednički Google Drive nakon što je objavljen na jednome hakerskom forumu, javlja LADbible.

Prema izvješćima, curenje se dogodilo prošloga mjeseca, a istraživači u tvrtki za kibernetičku sigurnost BackChannel pronašli su objavu na hakerskome forumu, gdje je jedan član s drugima podijelio Google Drive pun sadržaja za odrasle sa stranice OnlyFans.

OnlyFans je mrežna platforma za kreatore sadržaja koji ondje zarađuju novac dijeljenjem slika, videozapisa i prijenosa uživo s obožavateljima koji plaćaju pretplate. Ne dijeli se tu uvijek eksplicitni sadržaj, ali postoji puno računa koji su namijenjeni isključivo punoljetnima.

Većina sadržaja prenesena u listopadu

Prema BleepingComputeru, nije moguće vidjeti koliko je mapa velika bez da je preuzmete, ali osnivač BackChannela Aaron DeVera objasnio je da je Google Drive izvorno sadržavao mape za 279 kreatora OnlyFansa, a jedna od mapa imala je više od 10 GB videozapisa i fotografija.

Čini se da je većina sadržaja prenesena u listopadu 2020. godine, a BlackChannel smatra da ga je sastavilo više ljudi. Aaron DeVera rekao je za BleepingComputer: “Nerijetko pretplatnici kreatora na OnlyFansu dijele datoteke. OnlyFans ima prilično slabu kontrolu sadržaja, a puno je botova koje legitimni pretplatnik može koristiti.”

“Više je korisnika povezano u jednome folderu. To podrazumijeva da je više suradnika vjerojatno dodalo sadržaj u predmemoriju. Ne pretpostavljamo da je osoba iza ovih curenja na RaidForumsu izvorni prijenosnik sadržaja s Google diska”, objasnio je osnivač BackChannela.

Prema objavi na blogu od 5. veljače 2021. godine, OnlyFans je tvrdio da je “izuzetno predan zaštiti sadržaja i podataka svojih kreatora, što znači da su njihovi sadržaji i podaci na OnlyFansu potpuno sigurni.

OnlyFans se ograđuje: ‘Sve je sigurno’

Mrežna stranica dalje objašnjava neke načine na koje kreatori mogu zaštititi svoj sadržaj i podatke, pišući: “Kada upotrebljavate OnlyFans, jamčimo vam da će vaši podaci i sadržaj biti sigurni i zaštićeni zahvaljujući šifriranju podataka.

“Vaši osobni podaci (poput adrese i datuma rođenja) čuvaju se na zasebnom poslužitelju i u potpunosti su šifrirani, tako da hakeri ne mogu pristupiti vašim točnim podacima”, piše OnlyFans.

Što se tiče zaštite sadržaja, iz platforme kažu: “Kada objavljujete svoj sadržaj na OnlyFansu, dobra je ideja dodati svom sadržaju vodene žigove kako biste odvratili korisnike od ponovnog objavljivanja vašeg sadržaja bez vašeg dopuštenja.”

“Nažalost, manjina korisnika pokušat će učiniti sve da ukrade i/ili ponovo objavi vaš sadržaj bez vašeg dopuštenja. Ako se to ikad dogodi, trebali biste stupiti u kontakt s našim timom za autorska prava, koji će vam pomoći riješiti stvar”, zaključuje se.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr