banner

NAJSTARIJA PRODAVAČICA

IMA 98 GODINA I JOŠ UVIJEK PRODAJE NA TRŽNICI: Baku Katicu znaju svi Riječani; ‘Samo da radim i da sam među ljudima…’

Već pola stoljeća tržnica je njezin drugi dom, a sve što prodaje, sama je stvorila

Katica Rubelj (98) najstarija je prodavačica na riječkoj tržnici. Ova vrijedna baka s najmirisnijim cvijećem i najboljim životnim savjetima na “umirovljenje” još uvijek ne pomišlja. Već pola stoljeća tržnica je njezin drugi dom, a sve što prodaje, sama je stvorila. Kako kaže, nikad joj nije bilo teško raditi.

“Moje cvijeće, baka bere svako veče, jutro. Jer mi sad ovo počimlje, ovaj tjedan i više ga nema, a to je ovako visoko naraslo”, ispričala je vedra baka Katica za RTL Danas. “Meni je teška samo loša riječ, a meni nije rad težak.”

RTL

Više podijeli nego što proda

Ova 98-godišnjakinja ima petoricu sinova, četiri nevjeste, dvanaestero unučadi i desetero praunučadi. A druga joj je obitelj upravo na – riječkoj tržnici.

“A vas baka voli sve, kad baku svi vole, ona ja baba, nije žaba”, našalila se dobro raspoložena Katica Rubelj. Ima boljih i lošijih dana, ali tvrdi da uspije dobro prodati; iako često više podijeli nego što proda.

RTL

Ima samo jednu želju

“Imala i davala i ništa ne željela, nego od Boga zdravlje”, priznala je najstarija riječka prodavačica, koju, slažu se mnogi, krasi mudrost stogodišnjakinje, a duh djevojčice. “I šta će meni godine, meni je samo da radim i da sam među ljudima, da nisam u kući”, zaključila je baka Katica.

Za RTL je najavila kako u četvrtak neće biti na tržnici. Kaže – neka ljudi znaju, da se ne bi prepali. Ima posla kod kuće, mora složiti drva. No, već u petak omiljena se bakica vraća na svoje staro mjesto.

Povratak na Net.hr